Мъж открадна самолет и заплаши, че ще го разбие в супермаркет

09:29, 04 сеп 22 / Свят 25 2026 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Пилот на малък двумоторен самолет, прелитащ на град в щата Мисисипи, заплаши да вреже машината в супермаркет от веригата „Уолмарт”, предадоха световните агенции.

Около 5.00 ч. сутринта местно време полицията в град Тюпълоу е била предупредена, че машината прелита над града с 38 000 жители. Пилотът е влязъл в контакт с местни спасителни служби и е заплашил да се вреже нарочно в магазина. Полицията е извършила евакуация на супермаркета.

Властите на американския щат Мисисипи казаха, че пилотът в крайна сметка се е приземил безопасно. Никой не е пострадал, уточни Тейт Рийвс, губернатор на щата. Той благодари на силите на реда, които са помогнали за овладяване на положението и за това самолетът да се приземи.

Мъжът, пилотирал самолета, е отведен в ареста. По-рано властите казаха, че смятат, че самолетът е бил откраднат. Засега не се съобщават повече подробности за човека, който го е пилотирал, нито какви са били мотивите му, пише БТА.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама