Почина и вторият заподозрян в убийството в Канада

12:30, 08 сеп 22 / Свят 25 3137 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Вторият заподозрян за масовите атаки с хладно оръжие в Канадската общност на коренното население е починал, след като е бил арестуван. Обществената телевизия CBC и Global News, позовавайки се на неназовани полицейски източници, съобщиха, че 32-годишният Майлс Сандерсън е починал от самонараняване.

Това е станало в болницата, където той бе откаран, след като бе намерен в откраднат пикап край един от пътищата на село Ростърн. То се намира на 65 км североизточно от най-големия град в провинцията Саскатун, пише АФП, цитирана от БГНЕС.

В понеделник полицията в Канада намери мъртъв и брат му - 31-годишния Деймиън Сандърсън, който също е заподозрян за масовото убийство. Той бе открит в тревиста местност в район, откъдето са част от жертвите на атаките. По тялото му е имало „видими наранявания“, съобщиха властите.

Престъпленията се случиха в неделя в селище, обитавано от коренни жители и в глад Уелдън, провинция Саскачеван. Най-малко 10 души бяха убити, а 18 ранени. Една от жертвите беше 14-годишен тийнейджър. Нападенията са извършени на 13 местопрестъпления в Джеймс Смит Кри Нейшън и намиращият се наблизо Уелдън, провинция Саскачеван, съобщи на пресконференция Ронда Блекмор, помощник комисар на Канадската кралска полиция. Полицията задочно повдигна обвинения в убийство срещу Деймиън и Майлс Сандерсън. 

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Заподозрените Даниел Сандерсън и Майлс Сандерсън бяха забелязани за първи път в Реджина, столицата на провинцията, разположена на повече от 300 километра на юг. След това издирването обхвана и съседните провинции Манитоба и Албърта, огромен регион с размерите на половин Европа.

Засега няма информация за мотива за нападенията, отбелязва „Асошиейтед прес“, предаде БТА. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама