Украински бежанки пратиха помощите си на хората в Карлово

14:21, 05 сеп 22 25 2520 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Украински бежанки пращат помощи на хората, пострадали от наводненията в селата около Карлово.

Майките с деца, които са приютени в България с помощта на гражданския доброволчески проект „Прегръдки от България“, видяли във Facebook какво се случва с хората в наводнените села. И веднага решили да им пратят част от помощите, които се събрали за тях самите, пише „Клуб Z“.

Държавата ще осигури временни жилища за пострадалите в Карловско

„Знаем какво е да загубиш всичко“, обясняват те жеста си. Намерили адрес на кметствата на пострадалите села и пратили вещи от първа необходимост за пострадалите.

Междувременно от организацията обявиха, че кметовете на пострадалите села имат нужда от багери и молят доброволци да наемат машини за разчистване на наносите.

„Прегръдки от България“ е доброволчески проект, който няма европейско или държавно финансиране. Доброволците в него събират кавото могат, за да помогнат на бежанците - мебели, средства, дрехи, даряват труд. Организацията поддържа дом за майки с деца от Украйна в Перник с капацитет 70 легла.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама