„Хич не са ми симпатични“: Борисов, Петков и Василев се оказаха едни и същи

19:30, 06 сеп 22 25 2224 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Лидерът на Има такъв народ“ Слави Трифонов избра 6 септември - Деня на Съединението, за да отговори на въпросите на свои избиратели и фенове. Да започнат да ги задават той призова още в началото на седмицата чрез профила си във Facebook. В ролята на задаващ въпросите им пък днес влезе зам.-прдседателят на партията - сценаристът Ивайло Вълчев, а Трифонов отговаряше в продължение на почти час и половина.

На зрителски въпрос кой от тримата харесва повече - Бойко Борисов, Кирил Петков или Асен Василев, той отговори: Хич не са ми симпатични и тримата. По манталитет са оказаха едни и същи - те толкова искат да имат власт, че са готови на всичко в името на тая власт". 

Кога ще покаже декларацията за неговото състояниие и имущество, попитаха го още зрителите. Според закона, ако не подадеш декларация, провокираш контролните органи да ти направят проверка. При нея се установява с какво разполагаш, какво си придобил, кога си го придобил... Дали проверяват всички, аз не мога да кажа. Но при всички положения проверяват мен, защото провокирах такава проверка. При нея най-важното е дали има нещо нечисто; нещо, което не е бяло пред държавата и контролните органи. При мен няма подобни неща. Това е истината, каза лидерът на ИТН, цитиран от dir.bg

Той обяви, че днес сутринта е превел 10 000 лв. за пострадалите при наводненията в Карловско. От личните ми пари, които КПКОНПИ и пр. проверяваха, а не от субсидията", подчерта Трифонов.

Попитан за отношенията му с ДПС и Ахмед Доган, лидерът на ИТН каза: ДПС се превърна в един конгломерат от политика и бизнес, което започна да прилича на нещо много опасно". Трифонов твърди, че не е виждал Доган от години, когато му взимал интервю.

Лидерът на ИТН сподели, че ползва белгийска социологическа агенция за проучване на електоралните нагласи, а не българските им колеги. А защо е така, мили деца, нямам никаква представа, но вие сте достатъчно интелигентни и ще можеше сами да си отговорите на този въпрос", заяви иронично той.

Има такъв народ" има основната мисия да направи всичко възможно, за да се реализира предложеният референдум дали България да стане президентска република. Говорим за референдум за това дали България да премине към друг начин на управление. Въпросът няма да бъде зададен така, защото аз следя това, което се казва в интернет. Въпросът ще бъде зададен дали трябва да се събере Велико Народно събрание, което да приеме промяна в управлението на държавата", каза Слави Трифонов.

Попитан кога за последно се е срещал с Румен Радев, той се замисли: Не мога да се сетя... отдавна е било... Няма абсолютно нищо общо тази идея (за референдума - бел. ред.). Тя е от едно мое интервю с Желю Желев преди 10 години - за ясна отговорност на един човек. Но това трябва да решат хората. Няма абсолютно никакви разговори с Румен Радев по този въпрос. Това си е наша инициатива (на ИТН), президентът не участва. Ние го подкрепихме на изборите, защото ни харесва, харесва ни неговия морален кодекс... Подкрепям президента, но той няма нищо общо с това, което правя". 

А на въпроса ще го видим ли като кандидат за президент, лидерът на ИТН отвърна с категорично Не!". Заяви и че след изборите няма да правят коалиция с ГЕРБ.

Няма бивш певец, както няма и бивш глупак. Просто, за съжаление, ако си тъп, то е завинаги", каза още той, но не уточни дали визира скорошна реплика на Петков по негов адрес.

Трифонов използва и цитат от филма Седемте самураи": Накрая винаги побеждават селяните". А аз съм селянин". Той смята, че много трудно ще се формира правителство, защото има огромна нетърпимост на партиите една към друга, както и твърде силно его - на Петков и Василев. Дори и да се формира, то няма да се задържи дълго". Българинът е индивидуалист, но има нужда от катарзис - да разбере, че само заедно можем да направим нещо", коментира още Слави Трифонов.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 23:45, 06 сеп 22

Оформена отрепка от Учиндол. Противен, гаден, смърдящ на дрога. Мина под дъното!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама