„Маркет Линкс“: 7 формации влизат в новия парламент, ИТН остават под чертата

20:02, 07 сеп 22 25 2432 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Седем формации влизат в новото Народно събрание. ГЕРБ-СДС щяха са първа политическа сила, ако изборите бяха сега. Това показва национално проучване, финансирано и реализирано съвместно от bTV и „Маркет Линкс“, проведено сред 1067 лица над 18-годишна възраст в периода 27 август – 3 септември по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

„Медиана“: ИТН изпреварва ДБ

Резултатите сред гласуващите показват, че ГЕРБ-СДС са първи с 22,9% подкрепа сред заявилите, че ще гласуват. „Продължаваме промяната“ събират 17,8 на сто подкрепа. БСП и ДПС са с равна подкрепа сред гласуващите - 10,9%. „Демократична България“ е на пета позиция с 8,1 на сто. Делът на „Възраждане“ е 7,6 на сто. „Български възход“ е с резултат малко над бариерата - 4,7%. „Има такъв народ“, според изследването, остава под прага за влизане в Народното събрание с 3,8 на сто, пише bTV.

„Алфа Рисърч“: ГЕРБ води с около 6% пред ПП

Нагласите спрямо всички запитани

Ето каква е подредбата в нагласите спрямо всички запитани. ГЕРБ получават 16,4%, „Продължаваме промяната“ - 11,9 на сто, ДПС би имала 8,8 на сто подкрепа. Следват БСП с 8,1% и „Възраждане“ - с 6,3%. „Демократична България“ - 5,1 на сто. Резултатът на „Български възход“ сред всички запитани е 3,7%, а на „Има такъв народ“ - 3,2 на сто.

„Тренд“: ГЕРБ води с 5% пред ПП, под въпрос е влизането на ИТН и „Български възход“

Социолозите обясняват разликата в подредбата с мобилизацията на електората.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама