Пенсионер от София дарява пенсията си за бедстващите в Карловско

08:50, 08 сеп 22 25 1927 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Пенсионер от София дарява пенсията си за бедстващите в Карловско.

Васил Василев вярва в колективната сила и в силата на обществото ни и иска да дари цялата си пенсия на бедстващите в Карловско. Тъй като все още работи, мъжът решава да се откаже от месечната си пенсия в името на това да помогне на другите.

„Искам да изкажа моето съпричастие и към всички страдащи. В контекста на това, че аз физически не бих могъл да помогна, за да се включа директно в това разчистване и подпомагане, съм решил в името на доброто призовавам всички мои съграждани зад граница, в граница и отвсякъде където могат, да изпратят колкото могат и каквито средства могат“, каза той пред БНТ.

Васил Василев се надява по този начин да провокира хората да последват примера му. „Нека този път ние да дадем на държавата и да помогнем на нашите хора“, призова той. Василев подготвя още една кампания за събиране на средства в работното си място.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама