Първи думи на британския премиер и новия крал след смъртта на Елизабет II

21:36, 08 сеп 22 / Свят 25 2684 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Новият крал с първи думи след смъртта на кралица Елизабет II. Бъкингамският дворец публикува първите думи на Чарлз в официално съобщение до британската нация и света.

„Смъртта на моята любима майка, Нейно величество Кралицата, е момент, който ще донесе много мъка и тъга на мен и цялото ми семейство“, пише Чарлз. „Ние скърбим за загубата на един обичан суверен и още по-обичана майка. Знам, че нейната загуба ще се усети дълбоко в цялата страна и сред безброй хора по цял свят“, казва още новият крал.

В официалното съобщение пише още, че по време на този период на скръб и промяна, кралското семейство ще бъде по-спокойно да знае колко обичана е била кралицата.

Чарлз е новият крал на Великобритания

Лис Тръс: Великобритания е велика държава благодарение на Елизабет Втора

Кралица Елизабет Втора е скалата върху която бе изградена съвременната държава Великобритания.  Това заяви новият премиер на Обединеното кралство Лиз Тръс на „Даунинг стрийт“ по повод новината за смъртта на Кралица Елизабет Втора.

Почина кралица Елизабет II

Великобритания е велика държава благодарение на нея. Тя беше шампион на общността на нациите. Сега ние сме процъфтяваща държава. Кралица Елизабет Втора ни даваше силата от която имахме нужда. Тя беше духът на Великобритания“, каза тя, цитирана от bTV.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама