Ангела Меркел обяви кога ще издаде мемоарите си

19:10, 11 сеп 22 / Култура 25 1993 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Бившият германски канцлер Ангела Меркел, която ръководеше страната в продължение на 16 години, ще издаде мемоарите си през 2024 г., съобщиха ДПА и АП, цитирани от БТА.

Дългогодишният политически съветник на Меркел – Беате Бауман – ще помага  при написването на книгата. Тя ще хвърли светлина върху политическото битие и кариерата на Ангела Меркел, коментира издателството „Кипенхойер и Вич”.

В разпространено съобщение бившият канцлер споделя, че „заедно с Беате Бауман ще разкажем за ключови моменти от политическата ми кариера, с референции към личния ми живот“.

Меркел, която навърши 68 години, избра да не се кандидатира за преизбиране пред Бундестага през септември миналата година. Тогава християндемократите (ХДС) загубиха от социалдемократите (ГСДП) на Олаф Шолц. 

Меркел: Не се обвинявам за войната в Украйна и няма да се извиня

Издателството коментира заслугите на Меркел за преодоляването на драматични кризи – световната финансова, мигрантската и пандемията от новия коронавирус. Затова и мемоарите на бившия канцлер ще бъдат „важно свидетелство на съвременната политическа история“

Ангела Меркел започва професионалния си път като научен сътрудник. Родена в бившата Източна Германия, тя става първата жена канцлер в Германия на 22 ноември 2005 г. 

След месеци мълчание: Меркел проговори за Украйна

След началото на руската инвазия в Украйна през февруари Ангела Меркел e обвинявана за поддържането на твърде близки отношения с руския президент Владимир Путин. Тя отхвърля тези твърдения, подчертавайки, че винаги е работила за избягване на конфликт.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама