Започва значително затопляне

07:00, 14 сеп 22 25 1069 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Времето ще е предимно слънчево, след обяд с разкъсана висока облачност. Със слаб до умерен вятър от запад-югозапад ще прониква топъл въздух. Сутринта ще е хладно, но през деня температурите значително ще се повишат и максималните ще са между 25° и 30°, в София около 26°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Преди обяд ще духа слаб западен, след обяд - умерен южен вятър. Максималните температури ще са 24-28°. Температурата на морската вода е 23-24°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала. 

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен западен, по най-високите части северозападен вятър. Вечерта вятърът ще се усили. Температурите ще се повишат и максималната на 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра - около 13°, показва прогнозата на НИМХ. 

В четвъртък и петък ще бъде предимно слънчево, с разкъсана висока облачност. На 15 септември сутрешните температури ще са между 12° и 17°, максималните в по-голямата част от страната ще са над 30°, на места в низините до 35°-36°. В петък ще се задържи с високи температури, особено в югоизточната половина от страната. Над Северна България ще има временни увеличения на облачността, все още без валежи. Вятърът от запад-югозапад ще се усили.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама