Поредна мистериозна смърт на руски топ мениджър

15:30, 13 сеп 22 / Свят 25 2157 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Черната хроника на мистериозни смъртни случаи на топ руски мениджъри продължава. Този път става дума за Иван Печорин, управляващ директор в Корпорацията за развитие на Далечния изток. От пресслужбата на фирмата съобщават, че той се е удавил на 10 септември близо до нос Игнатиев във Владивосток. Твърди се, че е паднал зад борда на лодка, която се е движела с висока скорост. Причините са неясни, пише БГНЕС.

Шефът на борда на директорите на „Лукойл“ е открит мъртъв

„На 12 септември 2022 г. стана известна трагичната смърт на нашия колега Иван Печорин, управляващ директор на Корпорацията за развитие на авиационната индустрия на Далечния изток и Арктика. Смъртта на Иван е непоправима загуба за неговите приятели и колеги и голяма загуба за корпорацията. Изказваме искрените си съболезнования на семейството и приятелите“, се казва в изявлението.

Според местни медии Печорин и негови приятели тръгнали на разходка с катер. По свидетелства на очевидци всички се качили на лодката пийнали. Веселбата продължила и на борда.

Хроника на смъртите случаи на руските топ мениджъри

Това е поредният случай на необяснима внезапна смърт на руски топ мениджър в последните няколко месеца след началото на войната в Украйна. През февруари 48-годишният изпълнителен директор на същата корпорация Игор Носов внезапно почина от инсулт. 

Пореден смъртен случай на топ мениджър в „Газпром“

Само преди близо две седмици председателят на съвета на директорите на Лукойл Равил Маганов загина след падане от шестия етаж на болница в Москва.

Юли месец Юрий Воронов - учредител и генерален директор на логичстичната компания „Астра Шипинг“, която е подизпълнител на проекти на „Газпром“ в Арктика, бе открит мъртъв. Тялото му е било открито в басейн в елитното вилно селище „Морски тераси“ край Санкт Петербург. 

В началото на годината друг мениджър на „Газпром“ – 61 годишният Александър Тюляков, заместник-генерален директор на Единния разчетен център на компанията, бе открит мъртъв. „Новая Газета“ обявява новината за гибелта на Тюляков на 25 февруари -  обесен в гаража на апартамента си в областта Лениски в покрайнините на Санкт Петербург. Полицията съобщава и за бележка, която говори за самоубийство. От „Новая газета“ твърдят, че той е имал следи от побой в навечерието на смъртта си.

Подобен е случаят на Леонид Шулман, шеф на транспорта на дружеството „Газпром Инвест“. Смъртта му настъпва във вила в същия район като този на Тюлаков, но през януари. И той е бил част от управата на „Газпром“, и до неговото тяло е открита бележа. В нея за причина за отнемането на живота се посочва, че милионерът Шулман не желае да бъде в тежест на семейството си поради травма в крака, която се случва малко преди инцидента. Списание „Форчън“ твърди, че срещу него е имало разследване за измама в „Газпром“.

През април в жилището си в Москва е открит Владислав Аваев, бивш вицепрезидент на „Газпромбанк“, както и труповете на жена му и дъщеря му. Всички са застреляни, като апартаментът е бил заключен отвътре.

В същия месец 66-годишният олигарх Михаил Уотфорд също бе открит мъртъв в резиденцията си в графство Съри в Обединеното кралство. Той натрупва състояние от петрол и природен газ. Негов градинар го открива обесен в гаража му.

Пак през април испанската полиция открива в курорта Лорет дел Мар телата на руския милионер Сергей Протосеня, на съпругата му и дъщеря му. Според полицията мъжът убива по брутален начин с брадва и нож жена си и дъщеря си, а след това се обесва. Синът му обаче публично се противопостави на това твърдение, казвайки пред „MailOnline“, че баща му „не е убиец“. Протосеня е бивш зам.-шеф на борда на директорите на най-голямата компания производител и износител на руски втечнен природен газ „Новатек“.

Май месец пък Андрей Круковски, който бе генерален директор на принадлежащия на „Газпром“ курорт край Сочи - „Красная поляна“, бе открит мъртав, след падане от туристическата пътека.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама