Боряна Калейн няма да участва на световното в София

16:56, 14 сеп 22 / Спорт 25 2714 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Боряна Калейн няма да участва на Световното първенство по художествена гимнастика, което се провежда в София. Това обяви председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

Гимнастичката ни е в болница с много висока температура. „По всяка вероятност има вирусна инфекция, още не знаем подробности“, каза Раева.

„Лекарите са категорични, че тя няма може да вземе участие на световното първенство“, посочи още тя и няколко пъти изтъкна колко много съжалява, че Калейн няма да играе.

„И личната й треньорка Марияна Памукова, и Бранимира Маркова, и самата аз сме на мнение, че беше в блестяща форма. Вчера направи две прекрасни тренировки“, разказа Илиана Раева.

Няма нито световно първенство, нито спорт, който да е по-важен от здравето на един състезател, категорична бе тя. 

При тази ситуация България отпада от отборната надпревара, защото можем да заменим Боряна Калейн 24 часа преди старта на състезанието. Така страната ни ще представят Стилиана Николова и ансамбъла.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама