Гешев призова политиците да свалят розовите си очила

14:27, 16 сеп 22 25 2181 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Ситуацията с престъпността е сериозна по места, нивата на престъпност растат към нива от 90-те години. Част от причините са обективни - икономически, социални и други. Това заяви главният прокурор Иван Гешев на откриването на Общото събрание на административните ръководители на прокуратури от цялата страна.

Надявам се българската политическа класа да свали розовите очила и да види това, което виждат българските граждани – този бум на престъпността. В голямата си част този бум на престъпността се дължи на съзнателни - надявам се да не е така - политически действия за възпрепятстване на търсенето на наказателна отговорност от лица, за които се предполага, че са извършили сериозни престъпления“, каза още той.

Гешев: В пътната ни безопасност цари безхаберие

По думите на главния прокурор по българските пътища се води война. След разпоредена проверка на ВАП след катастрофата на АМ „Струма“ за състоянието на пътната мрежа, констатацията е, че няма магистрала или първокласен път, който да няма огромни проблеми.

Обективен фактор е, че МВР е в сложна ситуация. А ние с МВР сме скачени съдове - ако те не разкрият престъпление, съответно да ни подадат информация, няма как да се развива наказателното производство“, коментира Ина Гешев.

Според главния прокурор в последните 4-5 месеца и след закриването на специализираното правосъдие няма нито една заловена организирана престъпна група за наркотици. „Трябва да направим всички възможно в рамките на собствените си правомощия да минимизираме щетите за българските граждани. А тези щети са ръст на престъпността“, каза Гешев, цитиран от БНТ.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 15:23, 16 сеп 22

Гешев, самият ти не повдигаш обвинения. Изброявам ти следните престъпници- Бойко М. Борисов, Влади Горанов, Менда Стоянова, Пеевски, Данчо Ментата, всички които срутиха КТБ, откраднаха парите на Хемус, и много други знайни и незнайни крадци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама