Началникът на отбраната: Устойчивостта на украинската армия беше изненадваща

12:18, 17 сеп 22 25 2402 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов коментира, че за съжаление не вижда края на войната в Украйна. Той добави, че тя е основен дестабилизиращ фактор в региона както за Европа, така и в глобален мащаб.

Динамиката на войната в Украйна е наистина много бърза. Изненада беше устойчивостта, бойната устойчивост на украинските въоръжени сили. Те показаха наистина голямо израстване по отношение на надеждно скрито управление на войските по придобиване и ефикасно използване на способности за разузнаване, наблюдение, целеуказване, коригиране на огъня”, посочи той в ефира на bTV. 

Открит е масов гроб в наскоро освободения Изюм

Мобилността на украинския войник изглежда добре. Украинският войник изглежда добре. Искам да подчертая и факта, че ако в началото на войната тази устойчивост, която оказаха украинските въоръжени сили, беше базирана преди всичко на техните собствени сили и способности. В последствие в разгара на войната, в резултат на помощта, която получава Украйна, наистина е решителна и те още веднъж показаха, че са способни бързо да усвоят“, каза още началникът на отбраната.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама