Байдън: Пандемията от Covid-19 в САЩ приключи

08:57, 19 сеп 22 25 2288 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

В интервю, излъчено от CBS в неделя, президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че пандемията от ковид в САЩ е приключила.

След като ограниченията заради ковид в страната до голяма степен са премахнати, а пътуванията са се възстановили до нивата отпреди пандемията, коментарите отразяват настоящото състояние на голяма част от американското общество.

Пандемията приключи. Все още имаме проблем с Covid. Все още работим по него, но пандемията приключи“, каза Байдън в интервю за новинарската програма на CBS „60 минути“.

Ако забелязвате, никой не носи маски“, каза Байдън. „Всички изглеждат в доста добра форма. И затова мисля, че ситуацията се променя“.

Забележките на президента обаче идват само няколко седмици, след като администрацията му поиска от Конгреса милиарди долари финансиране, за да поддържа програмите си за тестване и ваксиниране през потенциалната есенна грипна вълна, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Посещението на Байдън, самопровъзгласил се за „човек на автомобилите“, в Мичиган миналата седмица повиши авторитета на срещата в Детройт, която се провежда за първи път от 2019 г. насам.

В основната си реч Байдън изтъкна важността на неотдавнашното законодателство, прието в подкрепа на преминаването на американските производители на автомобили към електрически превозни средства, както и големите нови инвестиции в производството на полупроводници.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама