Руският патриарх: На загиналите във войната ще бъдат измити всички грехове

16:15, 26 сеп 22 25 2034 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Смъртта на бойното поле във войната между Русия и Украйна е саможертва, която ще измие всички човешки грехове. Това обяви руският патриарх Кирил.

Изявлението му е публикувано от беларуския сайт NEXTA на 25 септември със субтитри на английски. В него патриарх Кирил определя войната като „братоубийствена“.

„Ние знаем, че мнозина загиват на полето на междуособната война. Църквата се моли тази война да приключи възможно най-бързо. И възможно най-малко братя да се избият един друг в тази братоубийствена война. Едновременно с това църквата осъзнава, че човек, движен от чувството на дълг, от необходимостта да изпълни своята клетва, оставяйки верен на своето призвание и в изпълнение на своя дълг загине, той несъмнено е извършил деяние, равносилно на жертва. Той се е жертвал за другите и сме уверени, че тази жертва измива всички грехове, които човек е извършил“, казва руският патрирах, цитиран от bTV.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама