Пиян и дрогиран е бил шофьорът, предизвикал катастрофата на Околовръстното

16:53, 26 сеп 22 25 2081 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

В кръвта на обвиняемия, причинил тежката катастрофа на Околовръстното шосе в София, има наличие на 1.73 промила алкохол, както и присъствие на кокаин. Това каза говорителят на главния прокурор Сийка Милева на брифинг пред медиите.

От изследването, направено във ВМА, категорично се установи, че обвиняемият Любенов е управлявал автомобила си след употреба на алкохол и наркотици, каза тя. Милева уточни, че първоначално той е отказал да даде проба за алкохол и наркотици, но впоследствие е дал кръвна проба във ВМА.

Рецидивист на пътя причини тежка катастрофа, при която загина французин

СГП извършват активни действия по разследването и ще бъдат изследвани всички обстоятелства. По досъдебното производство е назначена автотехническа експертиза, която да установи скоростта на автомобила, но такава още не е подготвена.

В момента се разпитват свидетели и се установява какво е правил Любенов преди катастрофата. Милева заяви, че не ѝ е известно в автомобила да са открити големи суми пари или наркотични вещества, но каза, че това е повод да се направи допълнителен оглед на автомобила.

Към момента не е установен полицейски чадър, отговори на въпрос тя.

Милева призова за взаимодействие между институциите и единна държавна политика, с ясни рамки, в които да се посочи отговорността на институциите, за да се справим с престъпленията на пътя, но и с организираната престъпност и разпространението на наркотиците, пише БНТ.

По първоначални данни на Околовръстното шосе мощната кола, управлявана от Любенов, ударила движещия се отпред автомобил, в който пътували трима души. При тежката катастрофа загина френски гражданин, а спътницата му, също френска гражданка, беше настанена в болница в тежко състояние. Пострада и шофьорът на колата.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама