„Изненада“: Кирил Петков се включи неочаквано в предизборен дебат

20:08, 28 сеп 22 25 3315 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Скандал беляза заключителния предизборен дебат в ефира на bTV. В последния момент преди ефир се оказва, че представителят на „Продължаваме промяната“ Венко Сабрутев няма да успее да се включи и изненадващо бе заместен от бившия министър-председател Кирил Петков. Тази рокада разгневи останалите участници в дебата.

В отговор на хода на Петков и от ГЕРБ поднесоха изненада – включи се и зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, който „минавал наблизо“.

Петков обясни присъствието си така: „Казусите в държавата са толкова големи в момента, че когато Венко не можа да дойде, аз реших, че няма по-добър човек от ПП, освен мен. Виждам, че ГЕРБ се страхуваше да направи дебат между мен и Борисов, с този страх в момента виждаме двама кандидати на ГЕРБ. Дължим на българският народ да има знанието кой ще води държавата след 2 октомври“, обясни той, цитиран от БГНЕС.

Томислав Дончев се обърна към водещата: „Въведете ред в студиото или аз да го въведа“. „Ние държим на правилата, не ни предупредихте за това, което се случва в момента“, каза той. Политическият сблъсък, дебатът на идеи, принципи, цели и програми, който има такава, е изключително важен, но преди това има разговор за правилата. Ако не покажем, че сме в състояние да спазваме правилата, как ще покажем на българите, че ще спазваме обещанията си към тях“, каза той, цитиран от novini.bg.

Не уважавате правилата, не уважавате законите, каза Деница Сачева. Дончев добави, че трябва да има дебат за свободата на словото, след което той и Сачева напуснаха ефира.

„Трябва да решим на 2 октомври дали ще връщаме към управлението на едни мафиоти или ще изградим една нова България“, обяви Кирил Петков. Водещата отново уточни, че дебатът не е лидерски и помоли Кирил Петков да спазва правилата.

Когато един човек излъже и наруши Конституцията, той ще го направи още веднъж. Не мога да толерирам нарушаването на правилата в дебата, заяви Любомир Каримански от ИТН.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 4
1 Анонимен 21:09, 28 сеп 22

Деница Сачева най противната

2 Анонимен 21:31, 28 сеп 22

Нивото на Кирил Петков е ужасяващо ниско.Няма ли кой да го посъветва да си затваря устата. Рейтинга му с гаранция ще падне още по-надолу след това отчайващо представяне в БТВ-при това само няколко дни преди изборите.

3 Анонимен 23:21, 28 сеп 22

Браво на Петков. Ако Цънцарова беше се разболяла, веднага щяха да я замести някой друг. А е видно че щерката на ДС агента Сачев и Дончев са едни подлоги на бандита. Каримански си е отявлен мафиот. Трябва да се изчисти България от такива нагли крадци. ГЕРБ, ДПС, ИТН, Възраждане трябва да се забранят.

4 Анонимен 11:52, 29 сеп 22

До номер 3 - като изреждаше партиите, забрави да напишеш и ПП.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама