„Войната между Русия и Украйна е световна война“

09:19, 29 сеп 22 25 2067 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Грешка е конфликтът в Украйна да се нарича руско-украинска война. Това заяви папа Франциск по време на пътуването си до Казахстан. Според него в действителност това е световна война, съобщиха от Ватикана.

Според медии, близки до Ватикана, папата се е срещнал с някои свещеници йезуити по време на посещението си в Казахстан в средата на септември, предаде анадолската агенция. Според тях по време на посещението папата е направил изявление пред йезуитското издание „La Civilta Cattolica“. По време на срещата е говорил и за продължаващата руско-украинска война.

„Войната е в ход. Мисля, че е грешка да се мисли за нея като за каубойски филм, в който има добри и лоши момчета. Също така е грешка да се мисли, че това е война между Русия и Украйна. Не: това е световна война“, заяви папа Франциск.

Папата също така отбеляза, че посещение в Украйна е възможно, но на този етап не е на дневен ред.

Папа Франциск разказва, че при посещението си в Казахстан, при него са дошли украински гости. Един от тях е бил военният офицер, който е отговорен за последната размяната на военнопленици между Русия и Украйна. Той му е предал списък с 300 пленници. След това папа Франциск е предал този казус директно на руския посланик.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама