Пуснаха цели 3 км от АМ „Струма” край Симитли

16:59, 30 сеп 22 25 2353 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Нови близо 3 километра от магистрала „Струма“ са пуснати в движение. Отсечката се намира между село Железница и Симитли.

Движението в посока София ще е изцяло по новоизградения участък, а в посока Кулата трафикът ще преминава по първокласния път София-Кулата и частично по автомагистралата.

Изграждането на участъка се забави с две години, заради образували се свлачища от двете страни на магистралата. Същият участък бе пуснат пробно преди 2 години за около 2 месеца, но след това затворен. През април 2021 г. пък свлачище затвори лентата в посока Благоевград, което наложи преработка на ската, припомня БГНЕС.

Тунел „Железница“ е напълно готов, но за да бъде пусната в експлоатация цялата отсечка между Благоевград и Симитли е нужно да се укрепят две свлачища, по които ще се работи в следващите месеци. „Форсирахме работата, за да пуснем участъка и макар и минимално да облекчим движението в района“, каза министърът. Той обясни, че свлачището преди тунел „Железница“, което е констатирано още през октомври 2020 г., вече има готов проект за укрепване и предстои одобряването му от МРРБ. Идеята е движението да бъде пуснато на два етапа, като в следващия етап, в рамките на около 3 месеца, строителят да завърши първия етап на укрепването, така да може да се пусне целия трафик в посока София, включително и през тунела, стана ясно от думите на арх. Шишков. 

„Най-вероятно в средата на следващата година строителят е поел ангажимент да завърши укрепването на цялото свлачище и да може да се пусне целия участък. Позволихме си да пуснем макар и минимален участък, защото считаме, че колкото и да е минимално ще има облекчаване на движението”, каза министърът на благоустройството Иван Шишков, цитиран от Нова телевизия.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 18:03, 30 сеп 22

Цитирам един коментиращ, по 3 по 3 км, и така до 3030 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама