Джип от катастрофа с жертва в Шумен изгоря на паркинга на МВР

19:42, 01 окт 22 25 3181 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Джип, блъснал друг автомобил и убил 22-годишно момиче в Шумен, бе намерен изгорял на паркинга на МВР. Това е станало в петък - денят, в който съдът е пуснал под домашен арест 18-годишния шофьор Жечко Кюркчиев, защото кръвният тест показал липса на дрога, пише Нова телевизия. 

Инцидентът е станал на 28 септември вечерта в центъра на града, на кръгово кръстовище на булевард „Цар Симеон Велики“. При катастрофата е пострадало и друго момиче от блъснатата кола, което е настанено в болница със средно тежка телесна повреда. От прокуратурата настояваха да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, а двамата адвокати на Кюркчиев, както и самият той - „домашен арест“, пише БГНЕС. 

Кюркчиев твърди, че бил на зъболекар с упойка. Разследващи имат съмнения дали случаят с изгорялата кола е случаен. Джипът от тежката катастрофа след огледите е прибран като веществено доказателство в база на полицията. Паркингът на полицията се пази от жива сила и видеонаблюдение. Според източници на bTV на записите на камерите се вижда как автомобилът пламва от самосебе си.

Именно затова малко по-късно от прокуратурата обявиха, че изземват от Шумен разследването.

„Без никакво съмнение в работата на колегите ни от Окръжна прокуратура – Шумен и при индикации за проблеми в други правоохранителни органи ще бъде извършена и преценка, дали друга равна по степен прокуратура да осъществи ръководство и надзора върху делата, заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Реакция имаше от главния прокурор Иван Гешев пред БГНЕС. „Трудно ми е да опиша какво изпитвам в момента. След толкова години в правоохранителната система за да оцелееш като човек би трябвало да се научиш да се дистанцираш емоционално и в личен план от конкретния казус. Но явно не съм успял изцяло. Бесен съм. Това е може би най-точното описание“, каза Гешев.

„Сигурен съм, че прокуратурата ще направи всичко възможно за обективно разследване и наказване на виновните лица при казуса в Шумен. От две години обясняваме, че имаме социален проблем, свързан с войната и жертвите по пътищата. Водещи сме в черната статистика в целия ЕС. Имаме предложения за по-тежки наказания и отнемане на МПС на дрогирани и пияни водачи. Повтарям вече за не знам кой път какво ще последва от това, че депутатите в предишното НС закриха Специализираната прокуратура и делата за организирана престъпност, корупция и тероризъм, ще се разследват, наблюдават и предават на съд на местно ниво в окръжните градове, където всички - най-малкото - се познават. А не по предишния успешен модел, сходен с този на САЩ /ФБР/ и Италия /прокуратурата Антимафия/. Ето това ще последва. Вижте какви съмнения има за ПТП, а представете си дело за организирана престъпност“, коментира още главният прокурор.

Шуменската полиция и прокуратура отказаха коментар. Коментар засега отказват и близките на починалата.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама