Костадинов: Сигурен съм, че роднините ми гласуваха за мен

20:50, 02 окт 22 25 2444 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Каквото и правителство да се създаде или да не се създаде, трябва да гледаме едно основно нещо – да продължи да съществува българската държава мирно и нормално. Ние поставяме под въпрос съществуването на държавата си. С тези думи лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов коментира в ефира на bTV първите прогнозни резултати. 

Екзитпол: ГЕРБ печели парламентарните избори

Според първите данни от екзитопол на социологическите агенции партията на Костадин Костадинов в следващия парламент ще бъде четвърта или пета политическа сила. „Алфа рисърч“ му дава 10%, „Тренд“ - 10.2%, а „Маркет линкс“ - 10.4%.

При 90% паралелно преброяване на „Галъп“ „Възраждане“ са четвърти с 10.1%.

Той отбеляза, че е очаквал по-висока избирателна активност и това е основното, което го притеснява. „Имаме активност, която в най-добрия случай ще се доближи до тази от ноември миналата година, която бе рекордно ниска. Ако това се задържи като тенденция, поставяме под въпрос самия начин, по който легитимно функционира българската държавност“, смята Костадинов. 

Лидерът на „Възраждане“ призна, че вината е във всички политици, дори в самите „Възраждане“, защото може би не са успели да убедят достатъчно много хора да излязат и да гласуват.

Основното нещо, което нас винаги ни е интересувало, е българския национален интерес, а не личността или името на партията, с която бихме могли да разговаряме. В предишния парламент разговаряхме с абсолютно всички политически партии. Имахме възможност да видим техните политики, такива, каквито представяха и подкрепяха в Народното събрание“, изтъкна той.

Никъде ние не коментираме личности и имена. За нас те са горе-долу еднакви. Хората, които са в ръководните позиции на партиите, се различават единствено по имената и фамилиите си. По политики не се различават. От тази гледна точка смятам, че сега няма да имат особен проблем да съставят кабинет“, каза Костадинов, допълвайки, че въпросът е колко ще бъде устойчив.

Сигурен съм, че роднините ми гласуваха за мен

Той коментира и пред дигиталното студио на телевизията, като изрази увереност, че семейството му е гласувало за него. „Синът ми дойде с мен да гласува, а дъщеря ми ми поля вода. Непрекъснато обяснявам на моите деца какво работя“, каза още Костадинов. 

Показахме, че има политици, които могат да изпълняват своите обещания

Пред БНТ Костадинов коментира, че партията му е спечелила единствено и само с последователност. Правихме онова, което обещавахме и единственото, което показахме на избирателите е, че има политици, които могат да изпълняват своите обещания. Така смятаме да продължим и занапред. Това, което се опитвахме да обясним на нашия народ е, че няма кой друг да ни спаси, освен нас самите. Доколко сме успели, не мога да кажа, но при всички положения борбата продължава“.

На въпрос с кои партии биха разговаряли от Възраждане, Костадин Костадинов отговори, че ще трябва да разговарят с хора, които не взимат решенията си сами, без да уточнява имена. Ще ни бъде изключително трудно да разговаряме с тях, макар че нямаме проблем да разговаряме и ще го направим заради хората, каза той.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама