Големите партии отказаха да говорят в изборната нощ

23:08, 02 окт 22 25 2441 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

ГЕРБ, БСП, „Демократична България“ и „Има такъв народ“ отказаха да коментират резултатите от вота след приключването на изборния ден. По традиция след обявяването на първите резултати политическите партии правят своя първи анализ.

Според първоначалните данни на екзитполовете в следващия парламент влизат седем партии, като на първо място е ГЕРБ-СДС с между 5% и 7% преднина пред „Продължаваме промяната“. „Възраждане“ измества БСП от четвъртото място.

ГЕРБ и БСП обявиха, че очакват окончателните сметки на ЦИК, преди да говорят. „Благодарим на всички за подкрепата. Съветваме всички колеги политици преди да говорят да мислят“, коментира единствено Томислав Дончев от ГЕРБ. А от БСП излязоха с прессъобщение, в което обявиха, че няма да говорят тази нощ.

Партията на Слави Трифонов също продължава да мълчи. Пред bTV Тошко Йорданов е отказал коментар. Все още липсва и изявление в профила във Facebook на Трифонов – начинът, по който обикновено той комуникира с избирателите си.

Христо Иванов от „Демократична България“ също обяви, че ще чакат окончателните резултати. Във Facebook той благодари на всички, които днес отидоха до урните. „След тези избори, до които многократно предупреждавахме, че не бива да се стига, получаваме още по-фрагментиран парламент. И, за съжаление, идва ред всички да платим цената за политическата недалновидност, тласнала страната ни към поредните предсрочни избори и пропуснала възможността за навременно обединение на партиите на промяната“, посочи той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама