Христо Иванов каза „не“ на коалиция с ГЕРБ и ДПС

18:21, 03 окт 22 25 2301 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Управление с ГЕРБ и ДПС е невъзможно, не защото на мен не ми харесва или ние не искаме да се да се прежалим, а защото реалността е, че подобно управление ще изкара хората на улицата. Това заяви съпредседателят на „Демократична България” Христо Иванов в първия си коментар след парламентарните избори. 

Според него подобно правителство с тези две партии не е рецепта за стабилизация, а за дестабилизация.

„ГЕРБ имаха много време да осъзнаят един факт, който аз съм казвал от трибуната на Народното събрание, а именно, че нямат план и партньор. Те отказват да поемат каквато и да било отговорност за корупционния модел, и за завладяване на държавата. Този модел не е започнал по времето на ГЕРБ, но разцъфтя по време на тяхното управление с негласната коалиция с ДПС”, каза Иванов в ефира на bTV.

Няма да има кабинет – всеки се е барикадирал и чака нови избори

Според Иванов правителство няма да има, а служебният кабинет ще продължи да управлява и ще последват нови предсрочни парламентарни избори.

По думите му всеки се е барикадирал и чака нови избори докато не спечелят голяма подкрепа.

Ще участваме в разговор за това как може да се движи напред страната. Управление с формации, които дори не признават корупционния проблем, няма да има, заяви Иванов.

Трябва да се търси съгласие по две големи теми – върховенството на закона и войната. Не може повече българско правителство да си затваря очите, категоричен е Христо Иванов.

Президентът да инициира разговори и план за действие

Той призова президентът Румен Радев да излезе и да свика във формат на КСНС консултации с политическите сили, които да изготвят план и график, на това, което трябва да се случи, да се приеме бюджет за 2023 година, да не се пипат машините.

И най-вече политическите сили и президентът е добре да се споразумеят за това, какво ще прави и какво няма да прави служебният кабинет, заяви Иванов.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Асен 19:22, 03 окт 22

Христо Иванов би продал и майка си за пари, така че нищо не се знае.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама