Проф. Пламен Киров: Ще има съвет отвън да се състави правителство

10:36, 04 окт 22 25 2157 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

ЦИК изчисли изборните резултати, но комисията не може да каже каква е избирателната активност. Първото нещо, което трябваше да бъде подадено, е тя. Най-вероятно се знае каква е тя, но не се подават данните. Това коментира пред bTV бившият конституционен съдия и преподавател по конституционно право проф. Пламен Киров.

„Има седем дни, в които трябва да се оповестят крайните резултати. След като бъдат обявени избраните народни представители, президентът ще свика Народното събрание. След провеждането на първото заседание държавният глава може да започне консултации с партиите за формиране на правителство“, уточни той.

„Политиците в България не се държат като такива“

Според него „ще има съвет отвън“ да се състави правителство.

„Това е причината политическите партии да са толкова обрани. Полезен ход нашите политици нямат. Ще им бъде обяснено, че ако искат средства от фондовете за възстановяване, трябва да има правителство. Все пак трябва да се гласува бюджет за следващата година“, подчерта проф. Киров.

Избирателите не са изморени от избори, а от това, че партиите не дават решения на кризите. Българските граждани не можаха да разберат какви са политическите програми“, добави той.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама