Ресторантьорите срещу „Спаси София“ в битката за паветата

15:29, 04 окт 22 / София 25 3084 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Битката за жълтите павета продължава. Днес от „Спаси София“ призоваха столичния кмет Йорданка Фандъкова да подаде оставка заради липсата на контрол върху пренареждането на паветата в участъка пред Народното събрание. Няколко часа по-късно в темата се включиха и двете асоциации на ресторантьорите, които критикуват гражданската организация, че е вредна за София заради постоянните си критики.

Общинският съветник Борис Бонев обяви, че организира протест следващата сряда пред общината. Той се мотивира с това, че общината продължава да харчи „все повече милиарди“ непрозрачно, в некачествени ремонти и през едни и същи строителни фирми.

Унищожават жълтите павета с... чук (ВИДЕО)

Гаврата с жълтите павета преля чашата. Не става въпрос за поредния ремонт на ремонта и усвояване на милиони, а за безвъзвратно заличаване на историческия облик на София! Нищо няма да се промени, ако сме безучастни и мрънкащи у дома. Последният мандат на г-жа Фандъкова е белязан от безброй скандали, провалени проекти и некачествени ремонти. София става все по-мръсна, тъмна, презастроена, задръстена и унизена. Призовавам всички мои съграждани да дойдат на протеста защото без ново управление, София ще продължи да става все по-непоносим град за живот“, посочи той.

От ресторантьорските асоциации обаче изглежда лично са се засегнали от призива на Бонев. „Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България изразяват своето силно притеснение от изключително агресивната атака, която „Спаси София“ организира срещу българската столица София! Считаме, че непрестанното очерняне на града сериозно вреди на неговия имидж като туристическа дестинация“, се посочва в тяхна позиция. „Наясно сме с политическите амбиции на „Спаси София“, но не сме съгласни те да вредят по този агресивен начин на туристическия бизнес в града ни“, посочват в своя позиция те.

„С непрестанното очерняне на българската столица и показване единствено на негативното и съзнателно подминаване на красивото се прави черен PR на града, който отблъсква туристите. И то от хора, които през живота си „една къщичка за птички не са построили“, пишат още те, като публикуват и снимка на павета пред парижкия булевард „Шанз Елизе“, но без да посочат от коя дата е кадърът.

„Без да имаме претенции на изчерпателност, не сме забелязали подобни вътрешни атаки да има срещу Париж, например, от където прилагаме актуална снимка. Затова призоваваме „Спаси София“ да не води политическите си кампании на гърба на софийския туризъм. Защото така не спасяват София, а я съсипват като туристическа дестинация“, посочват ресторантьорите.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама