Антъни Иванов с гневен коментар: Заплаши с отказване от спорта

08:51, 05 окт 22 / Спорт 25 2408 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Българският плувец Антони Иванов публикува гневен пост в Instagram. В него той намеква, че може да се откаже от спорта. Причината за това е извънреден тест за допинг, който е трябвало да направи.

Пиша този пост, защото ми писна от всичко около професионалните атлети, което се случва зад кулисите. В този момент си правя допинг тест извън конкретното време за тестване, който е от 5 до 6 сутринта. В басейна съм и по някакво чудо излязох и си проверих телефона. Ако не направя това, ме обвиняват, че се „крия“. Какви са тези правила? Спортистите биват наказвани, че не са на разположение за тестване 24/7. Това са само някои атлети, други имат „COVID“ 95% от годината, така че не могат да се тестват 4 седмици всеки път, правейки бог знае какво. Честен и чист спорт не съществува, а тестовете за допинг са шега“, посочи той.

Иванов посочва, че се тестват всички хора като него, които са на ръба да направят нещо, без да имат цяла държава зад гърба си. „Сега трябва да пропусна всичките си уроци, защото тренирах преди 20 минути и трябва да седя 2 часа, преди да ми вземат кръв. Цялото това нещо е лудост и затова спортистите постоянно се отказват и ние губим много страхотни личности“, обясни той.

„Цялото това нещо е голяма шега и просто не мога да го правя повече. Става нелепо. Не разбирам как трябва да си на разположение, къщата ти трябва да си на разположение, личният ти живот трябва да е на разположение 24/7, защото си добър атлет. Трябва да можеш да имаш хора в къщата си по всяко време на деня без предупреждения. Това трябва да се промени. Това е напълно нелепо за мен. Отблъскват ме да правя нещо, което обичам и това ме боли много“, завършва Иванов, цитиран от gong.bg.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама