„За-бра-не-но!“: Лукашенко разпореди цените да не растат

18:08, 06 окт 22 / Свят 25 2344 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Президентът на Беларус Александър Лукашенко забрани повишаване на цените в страната, предаде „Интерфакс“.

От 6 октомври всяко повишаване на цените е забранено. За-бра-не-но! От днес. Не от утре, а от днес. За да не се вдигат цените за 24 часа. Ето защо от днес е забранено повишаването на цените. Не дай си боже някой да прави каквито и да било сметки, изчисления, преизчисления със задна дата“, цитира агенция BelTA думите на президента, пише „Сега“.

Телеграм каналът „Пул первого“, близък до пресслужбата на Лукашенко, уточни, че изключенията могат да бъдат само индивидуални и трябва да бъдат направени от министрите или председателите на изпълнителните комитети на властта.

За нарушение - отговорност на Главната прокуратура и на ВКС (Комитета за държавен контрол) - задържане и наказателни дела. Отговорност във всички области“, се казва в изявлението.

По данни на националната статистика инфлацията в Беларус през август е била 17,9 процента на годишна база. Особено сериозно са поскъпнали хранителните стоки. Беларуски икономически експерти очакват до края на годината инфлацията да надхвърли 19 на сто, пише БТА. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама