Борисов: Ако Митрофанова дойде в НС, ние няма да влезем

17:18, 12 окт 22 / Политика 25 2616 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

От ГЕРБ с декларация вчера обявиха, че са против това руският посланик Елеонора Митрофанова да бъде поканена на предстоящото първо заседание на Народното събрание на 19 октомври. Днес обаче Вежди Рашидов от партията, който като най-възрастен сред депутатите, трябва да открие заседанието заяви, че да не се покани Митрофанова би значело война.

Последва реакция от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Той каза, че „при тези варварски удари по граждански обекти в Украйна“ счита, че нормите, които в миналото са спазвани са несъвместими. Дори „и артистичната натура на Вежди Рашидов, който винаги е демонстрирал желанието си за диалог и разбирателство“.

„Да кажем кой е евроатланик“: Ако не поканим Митрофанова в НС, това е война

Борисов призова групата депутати от ГЕРБ, оглавявана от Десислава Атанасова, категорично с необходимите по закон средства да направи така, че Митрофанова да е нежелана на първото заседание на 48-то Народно събрание.

Независимо от различните мнения, ние сме голяма партия, по този въпрос съм категоричен: по темата война, Украйна, агресия на Путин в Украйна, моля всеки, който има различно мнение по различни теми - да го изразява, но по тази тема няма да правя компромис с никого“, подчерта Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.

Няма да влезем на заседание на Народното събрание, ако г-жа Митрофанова дойде. Надявам се тя да направи този жест и да не проваля първото заседание на парламента“, допълни Борисов.

Припомняме, че парламентарно представените партии са повдигнали въпроса да бъде ли канен посланикът на среща вчера, на която са уточнявани местата в пленарната зала и разпределението на стаите на групите в Народното събрание. От ДБ са предложили на Митрофанова да бъде спестена покана, ПП са ги подкрепили. След срещата ГЕРБ разпространиха позиция, че също са против присъствието й на 19 октомври. По протокол се отправя покана към всички представители на дипломатическия корпус. „Възраждане“ са изразили позиция протоколът да се спази, на същото мнение са били от БСП. Все още няма реакция от ДПС и „Българския възход“. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама