Ново лице в ръководството на НДК

18:15, 12 окт 22 25 2932 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Едно от лицата, станали известни от протестите от лятото на 2020 година - Светослав Трайков, става част от Съвета на директорите на Националния дворец на културата. Това се вижда от сайта на НДК, където са вписани всички членове, самият Трайков също потвърди новината пред OFFNews.

През октомври 2021 г. длъжността „директор” бе поета от Пени Раева, а в Съвета на директорите влязоха още Росица Велкова от Министерството на финансите и Елена Карапаунова от Министерството на икономиката. На 23 юни 2022 г. бившият министър на културата Атанас Атанасов назначи в Съвета Екатерина Димитрова Доцева и Веселина Петрова Паскова-Мънъри. Още тогава членовете на съвета са със статут на временно управляващи до провеждане на конкурс.

Трайков влиза в Съвета от държавната квота, уточни той пред медията. В него вече не е Веселина Петрова Паскова-Мънъри. Трайков допълни, че е там временно, до провеждането на конкурс за нов състав.

Нова стратегия за развитие на НДК ще е животоспасяваща

Светослав Трайков е магистър по бизнес администрация и мениджмънт (MBA) от ВСУ „Черноризец Храбър“ (2014 г.) и бакалавър по английска филология от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски (2013 г.). Бил е началник на отдел „Проучване и развитие в „Информационно обслужване“ (2013-2015). Председател на Борда на директорите на „Дворец на културата и спорта – Варна“ (2011-2012). Началник на отдел „Международни отношения и протокол“ в Областна администрация - Варна (2009-2012). 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама