Шеф на пътен институт с твърдения за корупция в МРРБ и „чадър от президентството“

11:25, 16 окт 22 25 2285 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Институтът за пътна безопасност изкара в неделя твърдения за „тежка корупция“ в Министерство на регионалното развитие с „опънат чадър от президентството“. Председателят на института и бивш шеф на КАТ-София Богдан Милчев обяви, че информацията му идва от уволнен служител, който е готов и да свидетелства.

Споменатата Виолета Комитова бе министър на регионалното развитие в двете служебни правителства на Стефан Янев. В момента тя влиза като депутат от партията му “Български възход” в 48-ото НС. Споменатият от Милчев - Димитър Стоянов не е бил министър на вътрешните работи в кабинетите на “Янев”. Името съвпада със сегашния министър на отбраната Димитър Стоянов. Преди това Димитър Стоянов бе назначен за главен секретар на президента Румен Радев с указ от 23 януари 2017 г. Във втория мандат на президента Радев той бе назначен за главен секретар с указ от 22 януари 2022 г., пише Mediapool.

Милчев не пожела да назове за коя фирма става дума, защото срещу нея имало голям натиск. Той обясни и че не знае в какъв размер е поисканият подкуп.

„Ние се опитваме да търсим начин. Задавахме въпроси на президента, задаваме въпроси на прокуратурата. Прокуратурата не е уведомена от президента. Аз не съм свидетел на това нещо, на мен ми е разказано. Ето аз в момента уведомявам прокуратурата, тя може да се сезира. Много е тежко държавата ни е овладяна и това е много трудно и тежко“, добави Милчев.

За момента няма публична реакция от Виолета Комитова, Димитър Стоянов и Президентството. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 18:03, 16 окт 22

Роптае Защото не е включен в играта

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама