И „Възраждане“ влиза в битката за шеф на Народното събрание

13:54, 18 окт 22 / Политика 25 2251 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

И „Възраждане“ влиза в битката за шеф на Народното събрание. От партията издигат номинацията на юриста и депутат от предходния парламент - Петър Петров.

„Петър Петров ще бъде много добър председател на Народното събрание, защото човекът, който застане отпред, трябва да е преди всичко този, който създава ред и работен, ползотворен режим, нещо което е изключително трудно и не се отдава на всеки“, коментира пред БТА председателят на партията Костадин Костадинов.

Той изтъкна, че освен дипломатичност, човекът, който застане отпред трябва брилянтно да познава, не само Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, но и законите на републиката, за да може в пленарната зала да не изпада в неудобни ситуации.

Относно работата на 48-ото НС, Костадинов посочи, че и този парламент е „мъртво роден“. „Колкото по-бързо приключат мъките му и отидем на нови избори, толкова по-добре“, добави лидерът на „Възраждане“.  

С номинацията на Петър Петров, кандидатите за поста стават четирима. Освен него в битката за поста ще участват още издигнатият от ГЕРБ/СДС Росен Желязковпредложеният от „Продължаваме промяната“ Никола Минчев и номинираният от БСП Кристиан Вигенин.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 davidof 16:00, 18 окт 22

оферта за международни финансови услуги
Добро утро дами и господа
Тук съм, за да ви представя нашата банка, която предлага много изгодни и лесни финансови услуги.
Ние предлагаме заеми с лихвен процент от 2,5% годишно от 10 000 евро до 1500 000 евро, които се изплащат от 1 година до 25 години.
Свържете се с нас за повече информация.
Имейл: [email protected]

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама