Костадинов рецитира Вазов и „преклонената главичка“ от парламентарната трибуна

10:37, 19 окт 22 / Политика 25 2429 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов наруши протокола в първия работен ден на новия парламент и адресира изказването си само към избирателите, а не към официалните гости на тържественото заседание на 48-ото Народно събрание.

„Обръщам се само към сънародниците ми, тъй като ние трябва да бъдем само българи. Искам да ви питам, доволни ли сте от това, което виждате в тази зала? Допада ли ви, че за пореден път Народното събрание ще събере безразборна евроатлантическа тълпа? Мнозинството от народа се въздържа от изборите и никой не може да говори от името на народа“, каза Костадинов, цитиран от dir.bg

Той добави, че от „Възраждане“ няма да говорят от името на целия народ, но за добро или зло - и никой друг не може. „Защото българският народ се въздържа от участие в изборите, затова никой няма как да говори от негово име. Не знаем какви са причините повече от 61% от българите да не гласуват, но се досещаме: апатия, нихилизъм, неверие, отчаяние, униние, душевна леност и деградация. Всичко това на практика пише смъртната присъда на народа и държавата ни“, допълни Костадинов.

Преди това „Възраждане“ също нарушиха протокола, като демонстративно седнаха по местата си, когато в залата прозвуча химнът на Европейския съюз.

Петков: Време е да спрем с псевдонационализма, който прокарва чужди интереси

Другите партии са „евроатлантическата тълпа“ 

Той посочи, че на фона на изчезването на народа ни и войната в Украйна, докато инфлацията разяжда основите на икономиката, основният въпрос през последната седмица бил дали да присъства руският посланик Елеонора Митрофанова в пленарната зала.

„Евроатлантическата тълпа тук, със своето инфантилно поведение, привежда тази смъртна присъда в действие всеки ден. Ето защо пак питам - от тези хора ли очаквате да ви управляват добре, да са справедливи и безкористни в действията си, и да поставят българския интерес над всичко, както се заклехме всички преди малко?“, попита още Костадинов. 

Време е България да се управлява от водачи, а не от мижитурки

Костадинов прочете две стихотворения на Иван Вазов от трибуната - „Средство да нямаш врагове“ и „Линее нашто поколенье“. Според него, думите на поета са толкова актуални, че все едно са писани тази сутрин.

„Политиката не трябва да бъде борба за позиции и постове, за политики, идеи и идеали. Ето защо е време да обърнете поглед към себе си и да си спомните, че това, което отличава човека от роба е правото на избор. Кой ще запази българския лев? Кой ще върне независимостта на българската държава? Няма кой, освен българския народ. А „Възраждане“ е инструментът в ръцете на народа“. Ще ставаме все повече, защото няма да спрем да се борим за всеки един българин, защото друга родина нямаме и друг народ нямаме. България заслужава нови водачи и е крайно време страната да се управлява от водачи, а не от мижитурки.

„Няма да отстъпя и крачка назад в защита на нашите национални интереси. България заслужава добро и отговорно управление. Българите заслужават качествено образование, здравеопазване и справедливо заплащане. Не искам повече да виждам разруха, а възраждане. Време е България да стане отново независима държава и сами да пишем историята си“, заключи Костадинов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама