Борисов: Ние зор за хартиена бюлетина нямаме

11:19, 17 ное 22 / Политика 25 2041 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Някои се опитват да ни привързват към хартиената коалиция в НС. Ние победихме за пореден път с техния Изборен кодекс, техните машини за гласуване и техния вътрешен министър. Пороците на машините, съмненията в тях от страна на всички партии, са ясни. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на извънреден брифинг в централата на партията.

Ние зор за хартиена бюлетина нямаме. Ние искаме справедливост и честност. Упрекът и молбата ми е да не бързат. Нищо не налага такъв драматизъм”, каза още лидерът на ГЕРБ.

Протест: ПП и ДБ напуснаха пленарната зала заради промените в ИК

Общественият съвет към ЦИК не само че не трябва да бъде закрит, а напротив - удвоете го. Нека спорът да е там. Трябва да има още хора за максимална прозрачност и възможност на хората, които вярват в НПО, а не в ЦИК, да са сигурни”, призова Борисов, цитиран от Нова телевизия.

„Попитайте и Христо Иванов дали дава гаранция за машините, ако дава - да го докаже. Няма повод да ни вкарват в тази „хартиена коалиция“. Ние сме обещали и на нашите избиратели да могат да гласуват с хартия“, допълни Борисов.

Томислав Дончев пък бе категоричен, че ГЕРБ няма да влиза в „колаборация с партиите на статуквото“ и трябва ясно да се определят като „част от реформистките сили“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 16:48, 17 ное 22

стига си говорил глуппости бе т+луп смотан

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама