ГЕРБ са готови със състав на правителство

17:49, 29 ное 22 / Политика 25 2555 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Готови сме да получим първия мандат. Ще предложим състав на правителство. Вчера изпратих нашата програма за управление на всички парламентарни групи. Вероятно ще предложим на колегите контактни групи по различните секторни политики. Това председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова в ефира на bTV.

„Ние ще предложим управленска програма и държим тя да има подпис от лидерите на всички партии в парламента. Искаме гарантирана парламентарна подкрепа. Ние сме водили единствено разговори за подкрепа по различни политики. Мисля, че не е чак толкова сложно да осъзнаем своята отговорност“, каза тя. 

„При всички положения ще предложим състав на кабинет. Ако никой не го подкрепи, то няма да го внасяме за гласуване в Народното събрание“, коментира Атанасова пред bTV. 

„Ясно е, че ако с първия мандат няма правителство, то с втория е съвсем сложно да има. Третият мандат би могъл да реализира експертно или техническо правителство, но на България е нужно редовно правителство“, добави тя.

По думите ѝ ГЕРБ са готови на всякакви варианти, защото се намираме в момент, в който десетки кризи бушуват в България, именно заради това „трябва да има редовно правителство и да се носи отговорност.“

„С „Демократична България“ сме от едно европейско семейство и няма нищо по-логично от това да направим заедно кабинет. Нелогичното е „Демократична България“ да подкрепя кабинет, в който участва БСП и това вече се случи. Да не забравяме, че Христо Иванов лично гласува Корнелия Нинова да стане вицепремиер“, заяви Атанасова.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама