Радев: Бях първият излъган, когато се доверих на ПП

17:25, 05 дек 22 / Политика 25 2335 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Дали се срещам редовно с г-н Борисов? Разбира се, че не! Това не е първата лъжа на г-н Василев (бел ред. Асен Василев). Бях първият излъган, когато се доверих на тези хора. Беше грешка, че допуснах такива хора да откраднат надеждите ни за промяна. За съжаление, българите получиха лъжа. Ще надживеем тази шарлатания. Това заяви президентът Румен Радев в Албания.

Повод за казаното е твърдението на съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Асен Василев, че държавният глава и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов са имали доста срещи през последните няколко месеца. Василев изрази мнение и че има координиране между ГЕРБ и служебното правителство за връщане на кадри и порочни практики.

Румен Радев от своя страна заяви още, че като общество трябва да кажем не на апатията, с по-висока избирателна активност и легитимни институции.

Президентът изтъкна, че не е добре за Европа България да бъде държана извън Шенген, тъй като покрива всички критерии. Според него става въпрос за субективни причини, когато една или две държави не ни подкрепят за шенгенското пространство, предаде БНТ.

Държавният глава ще представлява България в Срещата на върха Европейски съюз - Западни Балкани, която за първи път се провежда в страна от региона. Лидерите на 27-те и шестте държави от Западните Балкани ще обсъдят стратегическото партньорство и развитието на политическия диалог с ЕС, преодоляването на негативните социалноикономически последици от войната в Украйна и задълбочаващите си енергийна и продоволствена криза, предизвикателствата пред сигурността, миграционният натиск, борбата с тероризма и организираната престъпност.

Президентът ще се срещне и с българското национално малцинство в Тирана.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 18:35, 05 дек 22

Да, май Лозан Панов излезе прав, че този човек е фалшив герой. Голяма грешка, че го подкрепихме за втория мандат. Вижда се, че узурпира цялата власт. Осман Октай намекна, че има сексуални зависимости, и май ще се окаже прав. Масоните, ДС, библиотекарския кръг и ДПС , енергийната мафия го държат на верижка. Със Слави заедно свалиха правителството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама