Борисов: Радев избра да тегли каруцата с Киро и Асен, сега си плаща

17:54, 05 дек 22 / Политика 25 2216 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов с първи коментар, след като партията му номинира за премиер проф. Николай Габровски. „Сутринта имах дълъг разговор с ПГ на ГЕРБ. Имахме два варианта: партийна кандидатура, което щеше да се приеме като бламиране на първия мандат. Вторият вариант, защото искаме да има редовно правителство и държим на политическата система да излъчи редовно правителство, неутрален кандидат. Третият мандат е изключително рискован, защото не знаем президентът на кого ще го даде. А и тези, които не дойдат на разговори в първия мандат, не трябва да очакват да ходим ние на разговори“, каза той пред актива на ГЕРБ в Стара Загора.

Направих крачка назад, депутатите бяха много против да не съм аз премиер, и аз се оттеглих - депутатите решиха, че това е изходът от тази политическа криза. И след март да има избори, ще е същото, обзалагам се, че и през май ще има избори. Само да упрекваме президента, не е честно“, посочи Борисов.

Това, че съм се оттеглил, е разум, опит, мъдрост. Защото ако аз бях взел мандата, всеки щеше да каже „вие предварително знаете, че е обречен“. Затова, ето ви проф. Габровски“, коментира лидерът на ГЕРБ и призова: „Стига давали акъл. Хайде, ние също сме граждани, партиите са сбор от граждани - хайде заедно да изтеглим каруцата от тресавището“.

Радев: Бях първият излъган, когато се доверих на ПП

„Президентът Радев казал, че „партията на промяната са шарлатания, и че било грешка такива хора да откраднат надеждите ни за промяна“ - отдавна съм казал, че когато народът осъзнае, че ПП са пръта в спиците на колелото България ще тръгне напред. „На президента му казах, че двама по-добре теглят каруцата от блатото, той избра да я тегли с Киро и Асен. И сега си плаща за грешките“, допълни Борисов.

„Далече от нас, далече и от другите, доказан, патриот, умен, успял, критичен, доказан професионалист като образование, знание, умения, връх в неврохирургията, най-младият член-кореспондент на БАН“ - така Бойко Борисов описа кандидата на ГЕРБ за премиер проф. Габровски. „Това е начин да привлечем действително умни, образовани хора да помогнат на политическата класа, в която се инсталирахме сами“.

„Разговорът на ИК с него беше да му дадем мандат - не само да вземе листа от президента, а да проведе разговори с всички политически партии, да подбере експерти и от другите партии, с цялата отговорност, която носи. Има пълната свобода да направи това, което иска и може“, заяви Борисов, цитиран от БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 23:53, 05 дек 22

Значи си говорят с Радев за каруцата. Е ми идват много пари от ПВУ, и този меркантилен бандит иска да ги заграби. А това служебно правителство е толкова слабо и некомпетентно. Добре, че са ПП да им вадят кирливите ризи. Прави са, че тоя върна мутрите в институциите, пък и награждава. Обърна гръб на народа си, и тези, които го подкрепиха. Радев е фалшив герой. Заблуди ни с юмрука.

2 Анонимен 10:43, 06 дек 22

оферта за международни финансови услуги
Добро утро дами и господа
Тук съм, за да ви представя нашата банка, която предлага много изгодни и лесни финансови услуги.
Ние предлагаме заеми при лихвен процент от 2,5% годишно от 10 000 евро до 5000 000 евро, които се изплащат от 1 година до 25 години.
Свържете се с нас за повече информация.
Имейл: [email protected]

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама