Валежите спират, температурите леко се повишават

07:30, 15 дек 22 25 2023 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Днес от запад-северозапад валежите ще спрат, а след обяд и облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Вятърът ще се ориентира от запад и ще бъде слаб, в Североизточна България умерен. Максималните температури ще са от 3°-4° в северозападните райони до 13-14° на места в Южна България.

Жълт код за поледици е обявен в 6 области в страната - Видин, Враца, Монтана, Перник, София-град и Софийска.
 
По Черноморието ще има значителна облачност и превалявания от дъжд, които след обяд ще спрат, а облачността ще се разкъса, на места и намалее. Ще духа умерен юг-югоизточен вятър, който към обяд ще се ориентира от запад-северозапад и малко ще се усили. Максимални температури - между 10° и 12°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, според прогнозата на НИМХ.
 
В планините още сутринта валежите ще спрат, а облачността ще започне да се разкъсва, на места и да намалява. Ще духа силен и бурен западен вятър, който до вечерта ще отслабне до умерен. Максимална температура на 1200 метра около 7°, на 2000 метра – около 2°.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама