Донев: Изговориха се много думи, а хората очакват решения и действия

10:52, 25 яну 23 / Политика 25 1543 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Датата на следващите предсрочни парламентарни избори е известна - 2 април. Мандатът на това правителство изтича другата седмица. В последните месеци се изговориха много думи, редуваха се обвинения и обещания, а хората очакват спешни решения и действия. Ако всеки върши работата, за която е избран или назначен, съвестно и с мисъл за другите, ще живеем в държава, в която факторът „небрежност” ще е изолиран случай. Това каза преди предпоследното заседание на Министерския съвет служебният министър Гълъб Донев, предаде БГНЕС.

Знаем отлично, че проявите на небрежност са тези, които причиняват щети, понякога с фатален край, коментира още служебният премиер. 

„Ще разгледаме промени в Наредбата за медицинска експертиза на работоспособността. Ще въведем повече справедливост по отношение на хората с множество увреждания", отбеляза Донев.

Той съобщи, че предстои да бъдат одобрени и допълнителни средства в размер на 73 млн. лв. в подкрепа на услугата обществен транспорт в цялата страна. В резултат на това решение от 1 февруари до края на годината всички деца на възраст до 10 години ще пътуват безплатно в градския транспорт. „А за учениците отстъпката ще се увеличи от 20 на 70%". 

По думите му намалението на цената на картите на възрастните хора ще е с допълнителни 20%, или общо 40% по-ниска цена. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 18:47, 25 яну 23

Много досаден човечец. Как може да намаляваш карти за градски транспорт, след като това е задължение на всяка община. През лятото бях в Търново на гости, там билетът за градски транспорт беше 1 лев, като се качиш в автобуса те таксува кондуктор. И от 1 .09. го вдигнаха на 1,50. Няма карти . Призоваха пенсионерите да отидат в общината, та да подадели някакви молби, щели да им дадат по 15 лева. Ама това е подигравка. За другите градове не знам, но е пълна мъка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама