Структурите на Републиканци за България в страната са в готовност за местния вот

12:00, 12 юли 23 / Политика 25 1015 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Партия „Републиканци за България“ ще се регистрира за участие в местните избори и ще упълномощи структурите си в страната, така че те да имат пълната оперативна свобода за разговори, подкрепа и издигане на кандидати за кметове и общински съветници, според това, което е най-добро за обществото.

Това каза председателят на партията Цветан Цветанов по време на работна среща с координаторите на всички областни структури в страната. В срещата участваха също говорителят и административен секретар на д-р Виктор Серафимов, членове на Изпълнителния и Контролния съвет на партията.

След направения анализ на политическата ситуация у нас, общата оценка бе, че българските граждани са обезверени и промяната, реално, не се е случила.

В обществото има огромно разочарование от парламентарно представените политически партии, а според социологически проучвания в  някои от регионите, почти 65% от местните жители не желаят да гласуват за такъв партиен кандидат.

Източник: Републиканци за България

„Водещото в местната кампания ще са личностите, а не партийната принадлежност. Ние ще залагаме на хора с авторитет. Ще водим позитивна кампания, ще бъдем конструктивни, ще предлагаме решения. А не, както при последните парламентарни избори, когато наблюдавахме само сблъсък между ГЕРБ и ПП-ДБ, които се мразеха и нападаха, отблъсквайки хората, а накрая направиха това правителство“, коментира Цветан Цветанов.

По време на срещата стана ясно, че структурите на Републиканци за България в повечето общини са в голяма готовност за обявяване на кандидатурите си, както и за разговори по съставянето на по-широки обединения срещу съществуващите феодални модели на управление. За да бъдат готови и за организационната работа преди вота, председателят на Републиканци за България запозна колегите си с евентуалната хронограма и съответните срокове, като се очаква първият тур на изборите да бъде в края на октомври.

След коалирането на ПП-ДБ с модела „Борисов“ настана истинско безвремие, отслабване на тези партии по места и неяснота, относно бъдещите им кандидати. Това споделиха областните координатори.

В много случаи кандидатите се държат скрити, за да няма време да им се вадят компромати, сподели Огнян Ценков, който е кандидатът на Републиканци за България за кмет на община Видин. „Ние се заявяваме открито и ясно, отстояваме позициите си. Отворени сме за диалог“, коментира още той.

Според председателя на партията Цветан Цветанов, много стойностни хора, които навремето са били част от създаването на ГЕРБ, но са безкрайно разочаровани, сега имат възможност да припознаят ценностите на Републиканци за България и кандидатите по места.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама