Близо 600 деца в детските градини и ясли в Благоевград са с намалена такса или са освободени от такава

11:30, 11 фев 19 25 1154 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Размерът на таксите в детските градини в Благоевград остават непроменени и през 2019 година. Въпреки възходящия стандарт за обгрижване на дете в детско заведение, таксата за месец е 40 лева или около 2 лева на ден. Същата не е променяна от 11 години насам.

Община Благоевград има предвидени редица социални облекчения. За 342 от децата в детските ясли и градини в Благоевград дължимата такса е 50% от абсолютната стойност. Това е предвидено за деца с един родител, както и за две деца от едно семейство, посещаващи едно или различни детски заведения. За деца на многодетни родители, таксата, която се заплаща за първото дете е в половин размер.За второто дължимата сума е в четвърт размер или 10 лева, което към момента засяга 61 от децата в Благоевград.

Общо 196 деца, посещаващи детските заведения на територията на община Благоевград са освободени от такса. Всички социални облекчения са записани в Наредба, приета от Общински съвет - Благоевград. Тя е поместена в страницата на Община Благоевград – www.blgmun.com.
От тази година, по разпореждане на кмета д-р Камбитов, Община Благоевград, въведе и специално меню за деца с глутенова ентеропатия. За тях се приготвя отделна храна, като това не влияе на определената месечна такса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама