Аварирал ТИР предизвика трикилометрово задръстване по Е-79 край Симитли

12:23, 19 юни 19 25 1259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тапа се образува тази сутрин на главния път Е-79 край Симитли, след като товарът на засечен от джип ТИР се размести и повреди влекача, предаде БГНЕС. Пътният инцидент заради отнето предимство е станал към 9.30 ч. при пътен възел Симитли.

Товарен автомобил „Мерцедес“, с прикачено ремарке и обща маса 35 тона, идва откъм Сандански, където в Е-79 се включва пътят от Банско, започва да спира микробус, превозващ пътници, движещият се зад него друг микробус също намалява скоростта.Заобикаля ги идващ също откъм Банско джип, който навлизайки в Е-79, отнема предимството на ТИР-а, превозващ рула с ламарина.

За да не удари джипа, водачът на товарния автомобил навлиза в насрещната лента, натискайки рязко спирачки. Движел се с 35-40 км./час. От рязкото спиране превързаните с колани рула желязо се късат и товарът от общо 15-на тона се плъзгат и събират в предната част на ремаркето. Така се поврежда лафетът между него и влекача.

Виждайки какво става, пътническият микробус спрял вдясно от платното за Благоевград, без там да има спирка, потегля, без да свали пътника, за когото спира. Бяга и шофьорът на джипа, засякъл товарния автомобил.

Към 10 ч. започна претоварването на товара на друг товарен автомобил. Заради маневрите на багера, извършващ претоварването, движението в посока Симитли и дефилето бе спирано от полицията. Така преди Симитли към 10.30 се образува трикилометрово задръстване.

По това време коланите, с които се връзваха палетата с ламарина се скъсаха и претоварването бе преустановено. В каросерията бяха останали само две рула с ламарина. Така трафикът се отпуши, но до следващото претоварване.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама