Около километър е опашката от чакащи автомобили на "Кулата", на "Маказа" и "Илинден" трафикът е обичаен

08:37, 01 юли 19 25 1328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Около километър е опашката от чакащи коли от и за Гърция на граничния контролно-пропускателен пункт Кулата, предаде БГНЕС.

Забавянето се получава заради родители, които са тръгнали на път с децата си, за които е необходима декларация за преминаване на границата - от другия родител - оригинал и копие, но често родителите не носят копие, и това забавя цялата колона, съобщи директорът на "Гранична полиция" гл. комисар Светлан Кичиков.

На ГКПП "Маказа" и ГКПП "Илинден" тази сутрин трафикът е засилен, но няма опашки от чакащи автомобили.

Ивайло Иванов: Не мога да подкрепя твърденията, че нарочно се бави движението през ГКПП „Кулата“, за да не почиват българите в Гърция

На "Маказа" опашката, която се е образувала е в рамките на самия граничен пункт.
Преминаването през пункта в посока Гърция отнема най-много 10 минути. В обратната посока няма нито една кола, предаде bTV.

Началникът на пункт Маказа – Милко Мерджанов, съобщи, че през последните 48 часа през пункта са преминали над 13 000 автомобила, като в зимния период за това време преминават около 1500.

"Използваме четирите гишета максимално, като правим реорганизация. В посоката на интензивен трафик работят три гишета, а в посоката на по-слаб трафик – едно", обясни още Милко Мерджанов.

Светлан Кичиков: Основната причина за опашките на ГКПП „Кулата“ е увеличеният пътникопоток

От Граничната полиция заявяват, че колите на пунктовете се обработват бързо, но забавянето е заради непълни документи.

Тежък трафик и километрични опашки имаше на границите ни с Гърция и Сърбия през почивните дни. Още от петък шофьорите бяха принудени да чакат между 2 и 4 часа, за да влязат в Гърция. Колоната от автомобили на граничен пункт "Кулата" достигна над 5 километра.

Почти същото беше и на граничен пункт "Маказа". Напрежението нарасна още повече заради жегата от над 30 градуса. Ситуацията се влоши в неделя заради прибиращите се от Гърция към България.

Километрична опашка предизвика недоволство и на граничен пункт "Калотина". За да влязат в България от сръбска страна шофьорите чакаха около два часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама