Благоевград организира кампания за извозване на опасни отпадъци

08:30, 07 юли 19 / Общество 25 224 Topnovini
1

Благоевград организира кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Тя ще бъде в рамките на два дни - 8 и 9 юли, съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград.

За целта се организира мобилно извозване на отпадъци от няколко пункта в града. Безплатно ще се приемат живак и живаксъдържащи уреди, лакове и бояджийски материали, домакински препарати и химикали, мастила и замърсени опаковки, фармацевтични продукти с изтекъл срок на годност.

На 8 юли от 10.00 до 12.30 часа отпадъците ще се приемат на паркинга на улица „Скаптопара“ 1, а от 13.00 до 16.00 часа кампанията ще продължи на паркинга пред магазин „Аско Деница“ в квартал „Грамада“.

На 9 юли от 10.00 до 12.30 часа специално оборудван микробус ще приема отпадъци на паркинга на улица „Свобода“ и ул. „Симеон Радев“. От 13.00 до 16.00 часа същия ден отпадъци могат да бъдат предавани в квартал „Струмско“, при уширението на ул. „Битоля“.

Кампанията е насочена към домакинствата в Благоевград и не обхваща физически и юридически лица, извършващи търговска дейност.

Чрез реализиране на кампанията се цели жителите на община Благоевград да бъдат улеснени, а околната среда да бъде защитена от вредното влияние на горепосочените отпадъци.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани