Д-р Атанас Камбитов отново с номинация в „Кмет на месеца“

12:40, 11 юли 19 25 1120 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов е сред номинираните в „Кмет на месеца“ за м. юли, част от конкурса „Кмет на годината“. Темата е „Спортно лято“, а в надпреварата са включени градоначалници на общини, които предоставят разнообразни възможности за спорт на децата през ваканцията.

Всеки може да даде своята подкрепа за номинация на https://www.kmeta.bg/konkurs/konkurs-kmet-na-meseca-za-yuli-na-tema-sportno-lyato до 28 юли, съобщиха от община Благоевград.

Ежегодно Община Благоевград и спортните клубове организират безплатни занимания  за учениците през лятната ваканция. Тази година те стартираха на 1 юли и ще продължат до края на месец август.

В инициативата са включени различни видове спорт като баскетбол, плуване, художествена гимнастика, футбол, спортна стрелба, лека атлетика, естетическа гимнастика, самбо, спортна гимнастика, тенис на корт, шахмат, кик-бокс, ориентиране и лека атлетика

На територията на Община Благоевград развиват дейност 61 спортни клуба, в които работят лицензирани треньори и специалисти от високо спортно-педагогическо ниво. Всички тези клубове се финансират  ежегодно от общинския бюджет по действащи правила и наредба, одобрена от общински съвет Благоевград.За 2018 година  броят на децата, занимаващи се активно със спорт е около 1800, а броят на учениците и младежите, занимаващи се с масов спорт е около 2500 за 2018 година.

Номинираните за "Спортно лято" са:

- За малка община - Георги Икономов (Банско), Сунай Халил (Момчилград), Радослав Ревански (Белица)

- За средна община - Юлиян Найденов (Силистра), Донка Михайлова (Троян), Никола Белишки (Панагюрище)

- За голяма община - Живко Тодоров (Стара Загора), Йорданка Фандъкова (София), Атанас Камбитов (Благоевград).

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама