Съдят собственичка на кон, оставен без надзор и убил жена

17:31, 13 авг 19 25 2389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районна прокуратура – Петрич е внесла за разглеждане в съда обвинение срещу жена с инициали З.Д. На 30.11.2017 г. обвиняемата е решила да закара храна на сина си, който работел на полето в района на бившето промишлено предприятие „Топливо“ до Петрич.

За предвижване до мястото жената използвала каруца с впрегнат кон, като качила и внука си.

След като излезли от града, продължили по черен път, като в един момент животното се уплашило от шума и станало неспокойно.

Жената усетила, че няма да може да го направлява, поради което взела детето и слязла от каруцата. След като останал без контрол, конят, препускайки, продължил обратно в посока към града.

Около 17 ч. животното се намирало по ул. „Дунав“, по която по същото време се връщали от работа три жени.

Те чули тропот на копита, а в следващия момент видели препускащ с висока скорост кон, теглещ каруца. Животното било само, без водач.

Застигайки пешеходките, той блъснал първо една от тях – П.Н., вследствие на което жената паднала. След това прегазил намиращата се на уличното платно К.М.

За инцидента били уведомени органите на полицията и екип на „Спешна помощ“, които пристигнали на място.

Лекарите констатирали смъртта на пострадалата К.М. От заключението на съдебномедицинската експертиза е видно, че смъртта на жената се дължи на остра недостатъчност на мозъчните функции, вследствие на открита, тежка черепно-мозъчна травма.

Другата пострадала при инцидента жена е получила счупване на дясната раменна кост. Материалите за причинената телесна повреда са отделени в отделно наказателно производство. Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама