КНСБ и Атанас Камбитов подписаха споразумение за сътрудничество

14:18, 25 сеп 19 / Общество 25 1075 Topnovini
1

Конфедерацията на независимите синдикати в България /КНСБ/ подписа днес споразумение за сътрудничество с кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов, съобщиха от пресцентъра на общината.

„Приемам подписването на този важен документ като висока оценка за работата на община Благоевград през всичките тези години. Положихме много усилия за решаването на всички възникнали проблеми. Проблеми винаги има, но големият въпрос е да се намери решение за тях, а ние успявахме да направим точно това”, заяви кметът на община Благоевград – д-р Атанас Камбитов.

Вицепрезидентът на КНСБ – Пламен Нанков, разкри, че подобни споразумения не са обичайна практика на синдиката. „Но ние няма как да не оценим модела на диалог и решаването на проблемите на местните общности. Ние се допитахме във всеки град до нашите членове доколко са доволни от местната власт и на тази база да сключат такова споразумение.Тяхната оценка за г-н Камбитов е положителна и те желаят да продължат подобна форма на сътрудничество, за да помагаме заедно на хората в Благоевград. Вярвам, че това няма да остане лист хартия с два подписа. След изборите имаме конкретни работни срещи за решаването на проблемите”, сподели Пламен Нанков.

Площад „Македония“ в Благоевград се превръща в спортна арена

В споразумението са заложени специфичните искания на местните синдикални общности и то представлява една своеобразна пътна карта за развитието на отношенията и през следващия кметски мандат.

Вр. и. д. областен координатор на КНСБ - Силвия Христова, благодари на кмета Камбитов за добрата работа досега, подписани са колективни договори в образованието и здравеопазването. Очаква се такива да се подпишат и в сферата на културата и социалните дейности.

Основните акценти в споразумението са повишаване на заетостта чрез разкриването на нови работни места, социалният диалог на регионално равнище и защитата на фундаменталните права на работното място, борбата с бедността и създаването на условия за социално включване, развитието на човешките ресурси в региона, реформирането и развитието на образованието и здравеопазването.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани