Жена почина в реанимацията, след като беше ударена от автомобил в Благоевград

08:21, 19 окт 19 25 1720 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

89-годишна жена почина снощи в реанимацията на МБАЛ-Благоевград, след като беше блъсната от автомобил, съобщи БГНЕС. 

Водачът на автомобила е бил употребил алкохол.

Сигналът, че има паднал на пътното платно човек, е подаден в 19.40 ч. снощи от ул.“14-ти полк“, жената била в ивицата храсти, разделящи двете пътни платна. Регистрационният номер на лекия автомобил бил паднал на земята.

При пристигането на линейката, възрастната жена казала, че е добре, не иска да постъпи в болница, а да я оставят на място, защото мела пред дома си, който е отключен.

Закарана е в Спешно-приемно отделение на МБАЛ, била контактна. Поради влошаване на жизнените показатели към 20.40 ч. е приведена в отделението по реанимация с травма на гръбнака. В 22 ч. е починала.

Водачът на автомобила, движещ се от жк. Еленово към центъра на града, казал, че не е карал бързо, опитал да избегне жената, пресичащата към разделящата двете платна ивица с храсти, но тя паднала сама на земята. При опита да я избегне, автомобила се ударил в бордюра между двете платна и предния регистрационен номер паднал.

Пробата с полевия тест на водача обаче е отчела съдържание на алкохол от 1.6 промила.

Предстои аутопсия на починалата възрастна жена, която ще установи причината за смъртта й. На местопроизшествието няма кръв, възможно е тя да е получила инсулт по време пресичането на улицата.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама