Според екзит пол: Атанас Камбитов и Румен Томов на балотаж за Благоевград

20:07, 27 окт 19 / ИЗБОРИ 2019 25 1700 Topnovini
1

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов (ГЕРБ) ще се бори на втори тур с независимия кандидат, подкрепен от БСП, Румен Томов, след като първият взе 31%, а вторият – 22,3%. Това показват първите прогнозни данни от екзит пол към 19.00 часа на агенциите „Маркет линкс” и „Алфа рисърч” за btv.

Към 17.30 часа: Благоевград гласува

Данните на „Галъп интернешънъл“ от екзит пол за БНТ показват, че Атанас Камбитов печели подкрепата на 33.5% от гласувалите, втори се нарежда Румен Томов с 23.1%. 

Атанас Камбитов събра 33.5% подкрепа, а независимият, но подкрепен от БСП, Румен Томов – 23.1%, на сочат данните на „Тренд”.

"Очаквах да няма балотаж, хората така се преценили, съобразяваме се с резултата". Това коментира пред БНТ Атанас Камбитов. Очаквах да няма балотаж, хората така се преценили, съобразяваме се с резултата. Това коментира пред БНТ Атанас Камбитов, кандидат на ГЕРБ за кмет на Благоевград, който печели първия тур и ще бъде на балотаж следващата седмица.

 

"Очаквах да стигнем до балотаж, имах една амбиция да спечели на първи тур, но такива са нещата в момента", коментира първите резултати Румен Томов. Той каза, че очаква подкрепа от всички жители на Благоевград, които искат промяна. Очаква подкрепа и от всички партии които искат да се промени статуквото и управлението да се обърне към гражданите. Първото нещо, което ще направи, когато стане кмет, е да се запознае със служителите на община Благоевград, каза той.

„Ще има анализ на служителите в община Благоевград, няма да се уволняват хора на партиен принцип. Тези, които са достойни и са професионалисти в областта си, разбира се, че ще останат на работа”, допълни Томов.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Трябва ли работещите да плащат сами първия ден от болничния си?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 54 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.