„Галъп“: Благоевград и Видин с нови кметове

21:37, 03 ное 19 25 3131 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

При 100% обработена извадка от агенция "Галъп интернешънъл", изборите за кмет на Благоевград печели независимият кандидат, подкрепен от БСП Румен Томов. Той получава 56,8% подкрепа от избирателите, съобщи БНТ. 

На второ място остава кандидатът на ГЕРБ и досегашен кмет на града Атанас Камбитов с 41,2%.

 

"Хората гласуваха доверие към моята кандидатура, тъй като програмата ми беше обърната към тях. Програма, свързана с решенията на проблемите в община Благоевград, а те са много", коментира Томов, цитиран от БНТ. Той заяви, че първото нещо, което ще направи, е да възстанови приемния ден на кмета. Второто- ще обърне управлението на общината към гражданите.

Във Видин Цветан Ценков, подкрепен от СДС и други формации, побеждава с 57,8% срещу 39,7% кандидата на ГЕРБ Огнян Ценков, сочи паралелното преброяване на „Галъп“ при изпълнение на 100% от извадката, съобщи БНР. Гласувалите „Не подкрепям никого“ са били 2,5%, а избирателната активност е 31,7%. Обратна бе ситуацията на първия тур, когато Огнян Ценков получи 32,12% от гласовете, а Цветан Ценков – 30,41%.

"Тази победа не е моя, тя е на видинчани. Отразява огромното желание на целия регион да тръгнем напред и да се върнем на картата на България. Видин е един от емблематичните градове в страната. Това е портата към Европа, градът, от който започват двата химна. Срамота е да бъдем в това положение”, коментира Цветан Ценков. „Тази битка не е била насочена срещу нито една партия или сегашния кмет. Тя е срещу статуквото, в което сме всички ние", каза още Ценков, цитиран от Нова телевизия. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама