Обраха митницата в Благоевград (Обновена)

18:12, 18 яну 20 / Крими 25 1533 Topnovini
БГНЕС

Публикувана в 15:30 часа, Обновена в 18:12 часа

Неизвестни обраха югозападната териториална дирекция на Агенция „Митници” в Благоевград, потвърдиха от МВР. 

Обирът е станал късно снощи и засега от МВР уточняват липсите. Официална информация по случая ще има едва утре или в понеделник, съобщава БГНЕС. 

По неофициална информация е разбито помещение на Вътрешна митница, от което са откраднати благородни метали и пари, скъпоценности и други ценни вещи. Открадни са всички веществени доказателства, иззети в последните десет години от всички митници от Югозападна България. Щетите вероятно възлизат на над един милион лева.

Обирът е изключително професионален, използван е заглушител на СОТ, и най-вероятно е ползвана вътрешна информация за съхраняваните веществени доказателства по дела, които се точат с години. Обирджиите са влезли през аварийния противопожрен изход и са имали достатъчно време да разбият двете каси в помещението.

При прескачането на оградата между митницата и бившия вече Домостроителен комбинат, неизвестните крадци са разпилели част от откраднатото. В момента цялата регионална дирекция на полицията е вдигната на крак в издирване на крадците. 

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи

Анкета

Ще сте дисциплинирани ли ако облекчат мерките срещу COVID-19?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 87 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.